Gå til innhold

Vi er nå i en særdeles krevende situasjon. Mange av våre medlemsbedrifter rammes hardt, de må stenge helt eller har ansatte som må være hjemme da skoler og barnehager er stengt. Dette gjelder både små enkeltmannsbedrifter og store hjørnesteinsbedrifter, og dette kan se ut som det vil vare en stund.

Vi må be alle følge de råd og pålegg som kommer fra det offentlige, samt følge med på hva stat, arbeidstaker- og arbeidsgiverorganisasjoner kommer med av informasjon. Vi følger selvsagt situasjonen nøye, og er i dialog med kommunen. Vi ber om at alle viser solidaritet med både bedrifter og enkeltpersoner, og bistår med å gjøre en vanskelig situasjon så smidig som mulig. Dersom du kjenner noen som er i karantene ber vi om at man trår til med praktisk bistand. Forsyningssituasjonen er ifølge handelsnæringen uproblematisk, og hamstring gir bare negative ringvirkninger.

Vi håper banker og myndigheter vil gjøre sitt ytterste for å minske tapene for både bedrifter og privatpersoner, og nye permitteringsregler presenteres av myndighetene i dag.

Folk som har spørsmål om Korona må finne informasjon på helsenorge.no, Folkehelseinstituttet eller ringe informasjonstelefonen på 815 55 015.

 

Foto: Mike Kemp / Getty Images

Meny