Gå til innhold

Nå skal Storslett og Sørkjosen rustes opp – og slik kan DU være med å påvirke!

I dag er Storslett sentrum og Sørkjosen preget av bygg som ligger for seg selv, i stedet for i levende og innbydende bydeler. Det vil kommunen og næringsforeninga endre på – og da trenger vi din hjelp.

Onsdag 12. juni klokken 17.00 inviterer vi derfor til et fellesmøte for innbyggere, næringsdrivende og gårdeiere. Temaet for møtet er enkelt og greit: «Hvordan gjøre Storslett og Sørkjosen til mer trivelige steder å handle og oppholde seg i?».

– Hjertelig velkommen
Med møtet ønsker Nordreisa kommune og Nordreisa næringsforening å samle gode ideer og innspill, samt sjekke interessen blant særlig næringsdrivende og gårdeiere til å delta og bidra i forskjønnings-prosjektet

– Dette prosjektet begynte å ta form i vinter, men problemstillingen har vært et tema i Nordreisa lenge. Høsten 2017 var for eksempel forskjønning av sentrum på dagsordenen under Landsbymøtet, forteller ordfører Øyvind Evanger i Nordreisa.

– På møtet vi nå arrangerer er alle hjertelig velkommen, og vi håper særlig at gårdeierne, næringslivet, lag og foreninger møter opp. Målsettinga er at det skal bli ordentlig og trivelig i sentrum, slik at vi framstår som en innbydende kommune, sier han.

Mellomrommene

Evanger mener det enkelte steder i sentrum ser riktig bra ut, mens det andre steder er et klart behov for forbedring.

– Vi ser gjerne at det er behov for forskjønning mellom eiendommene i sentrum. Der er det ingen som tar ansvar, og vi vil se om vi kan gå sammen for å få til noe også i disse mellomrommene.

– Ofte er det små ting som skal til for å gjøre det hyggeligere, for eksempel blomster. I år og i fjor pyntet vi med flagg langs veien på 17.mai. Det er også en liten ting, men noe som folk la merke til og likte, sier Evanger.

– Kjempebra initiativ!

Gårdeier Marit Bråstad Johannessen (64) eier handelshuset «Marits» på Storslett, og har drevet motebutikken med samme navn i 43 år. Hun synes fellesmøtet er et veldig godt initiativ, og håper mange tar seg tid til å delta.

­– Jeg vil absolutt oppfordre folk til å gå på møtet, sier hun, og legger til at hun kjenner seg igjen i kommunens og næringsforeningas beskrivelse av utfordringene i sentrum.

– Når man har vært på besøk på Storslett tenker man ikke at man har vært et sted som så pent og velstelt ut. Jeg synes initiativet til å gjøre Storslett triveligere er kjempebra!

Innspill

Selv har Johannessen en rekke innspill til hvordan man kunne løftet Storslett og Sørkjosen:

– Først og fremst trenger vi pene og flere søppeldunker rundt omkring, for det hives mye søppel på bakken, noe jeg opplever som et stort trivselsproblem, sier hun.

 

 

Johannessen trekker også fram rabattene utenfor næringsbygget, som hun mener kunne blitt fine og grønne med litt arbeid.

– I tillegg er det kjempefint med blomster, og at det ser velstelt ut utenfor butikkene, mener hun.

Savner lekeplass

Videre savner Johannessen en skikkelig lekeplass i sentrum – noe hun tror ville skapt mye trivsel.

­– En lekeplass hadde vært hyggelig for alle – ungene hadde kunnet leke, mens foreldrene shoppet, slappet av og nøt synet av fine blomster. Vi trenger også benker i sentrum, slik at folk kan sitte ute og kose seg, mener hun.

Johannessen liker når det stilles opp boder på plassen mellom «Marits» og Coop Extra, og mener det er med på å skape et mer levende sentrum.

– Da blir det nesten som et lite torg, og et torg er noe som skaper liv og røre i sentrum, mener hun.

Dugnadsånd

Ordfører Evanger håper først og fremst at fellesmøtet skal føre til et felles syn på hvordan man ønsker å ha det i kommunen:

– Jeg håper vi får i gang dugnadsånden og lysten til å løfte sentrum til noe penere og bedre enn det er i dag. Og har man først fått i gang «ånden», er det lettere å utvikle prosjektet og la det «balle på seg» etter hvert, mener han.

 

Også styreleder i Nordreisa næringsforening, Mona Salamonsen, er glad for møtet som skal arrangeres:

– Idedugnaden under Landsbymøtet i 2017 viste et stort engasjement, og der kom det fram mange punkter og tiltak som ble videreført av kommunen, eksempelvis flagg og blomster. Disse tiltakene ser vi effekten av nå, og dette arbeidet er pågående og skal videreføres. Lyssetting er under planlegging, og sammen vil disse momentene kunne gi økt bolyst for de lokale, samt gjøre besøket for tilreisende til en fin opplevelse, sier hun.

– Næringslivet er glad for kommunens initiativ, og det er på høy tid at dette tas tak i. Dersom noen har ytringer må de komme med det nå, etterpå er det for seint å klage, legger hun til.

 

Velkommen til fellesmøtet onsdag 12. juni klokken 17.00-19.00. Møtet arrangeres i kantina i idrettshallen på Storslett. Det vil bli servert is, kaffe og forfriskninger. Meld deg på møtet her innen 7. juni!

 

Meny